PRESENTACIÓ

 La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, Asssociació de Dones La Dàlia de Maspujols
   L'Associació de dones "la Dàlia" de Maspujols es va constituir com a entitat a Maspujols  el 26 de maig de 2000, fruit de la il·lusió i l'empenta d'un reduït grup de dones. Actualment la formen amb prop de 300 associades.

   L'Associació neix amb un objectiu ben concret : dinamitzar la vida de la dona del món rural mitjançant activitats de caire cultural, formatiu, social, lúdic o cívic.

   El passat 2015, l'Associació va celebrar els 15 anys del la seva creació, amb la satisfació que dona veure com tot i ser un poble petit, el nombre d'associades va creixent any rere any.

  Aquest espai vol esdevenir un mitjà de comunicació que sigui no només informatiu, sinó també lúdic i que fomenti la col·laboració entre les dones del poble de Maspujols. Amb ell volem crear un espai de participació, relació i interacció, així que ja ho saps, comenta, escriu, i opina. Volem sentir la veu de les dones de Maspujols i voltants.

   Vols saber quines activitats fem? Fes clic a Activitats i te les presentarem.


La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, Asssociació de Dones La Dàlia de Maspujols

HISTÒRIA

 L'Associació de dones La Dàlia de Maspujols, es constitueix com a entitat el 26 de maig de 2000, fruit de la il·lusió i l'empenta d'un reduït grup de dones, que podeu veure a la foto. Elles van ser les sòcies fundadores i poc a poc la resta de dones del poble es van anar unint al moviment associatiu.

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, Asssociació de Dones La Dàlia de Maspujols


   El nom de "La Dàlia" té el seu origen en la societat la coral que va existir a Maspujols amb aquest nom al segle XIX. El primer pendó-insígnia de l'Associació fou l'original de la Coral. L'Associació de Dones La Dàlia el va utilitzar fins al 2003, any en què es va substituir per un de nou. L'any 2006 La Dàlia va fer restaurar el primer pendó original de la Coral i es retornà a l'Ajuntament de Maspujols dins els actes de la festa Major d'Abril.

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, Asssociació de Dones La Dàlia de Maspujols

Nou pendó-insígnia i l'original de la Coral

  
   Des dels seus inicis, l'Associació de Dones La Dàlia, ha estat i és una de les associacions més actives i transversals del poble de Maspujols. Organitza i participa de diferents tipus d'activitats i actes culturals i lúdics al llarg de tot l'any. Tant en festes tradicionals, com en actes que ja s'han convertit en tradició també, les Dàlies són presents col·laborant de forma desinteressada en iniciatives socials i de l'àmbit de la salut.


   Vols conèixer més de la història de l'Associació? Fes un clic aquí i descarrega la revista La Dàlia, 10 anys a Maspujols (2000-2010).  Maspujols, Abril de 2016