dimecres, 18 de gener del 2017

La regla de les #No3TsLa regla de les #No3Ts


   L’article d’aquest setmana a #preguntesqueesperenresposta, és una mica en analogia a la regla o llei de les 3Rs. Va ser una encertada  proposta que va popularitzar Greenpeace, com a organització ecologista, i que es va posar de moda per allà a l’any 2000. Pretenia orientar a la societat cap a uns hàbits i valors de reciclatge. Des de llavors les 3Rs han estat  utilitzades com a pilars en la  la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que es produeixen i consumeixen.  I fins i tot, en els últims anys s’està parlant de d’incloure altres erres, com serien les de “reparar” i “regular”. Però quina és la R més important de totes i que no hem inclòs en aquestes 5? Per mi, clarament és la de REPENSAR.

#preguntesqueesperenresposta, #laregladelesNo3Ts, #No3Ts, #dalia2017, #ladaliademaspujols

 I pensareu,  què te a veure tot això amb les #No3T, probablement l’analogia, però no només això. Ara us explico perquè. Fa anys vam decidir a casa que quan augmentéssim la família existiria una norma bàsica a l’hora de sopar. La regla o norma de les #No3Ts, ni telèfon, ni tele, ni tablet. És una norma senzilla, basada en un pilar bàsic, el repensar, el replantejar-nos que ens passem el dia comunicant-nos a través de pantalles d’ordinador, de telèfon, de la tablet. I si comencem d’una vegada per totes a REDUIR aquest temps que passem davant de la pantalla? I si destinem aquest temps a REUTILITZAR els pensaments i vivències que hem tingut al llarg del dia, i les compartim? I si RECICLEM i REVIVIM alguns temes de conversa que hem compartit en les pantalles, i apliquem un dels valors més importants de la comunicació que és l’ESCOLTA ACTIVA?

   Avui, des d’aquestes línies us proposo de “REPARAR” la vostra comunicació a casa, i REGULAR-la amb la regla senzilla de les#No3TsNo és un NO a la TECNOLOGIA, una altra T, sinó que és un SI a la merescuda desconnexió virtual, al poder RESPIRAR mentre sopem, i al foment de valors familiars que creen vincles, i eduquen als nostres fills. Queda clar que aquesta norma no us pot ajudar a RECUPERAR part del temps que ja heu destinat a les 3Ts, però si que us garantirà una estratègia basada en valors, i qui sap si farà alflorar alguna que altra virtut.

T’apuntes a la regla de les #No3Ts ?
Salut
#dalia2017 #reglaNo3Ts, #No3Ts #preguntesqueesperenresposta #ladaliademaspujols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions
Gràcies