divendres, 29 de juliol del 2016

La Dàlia Emprenedora Lili Villar

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de MAspujils, LA Dàlia Emprenedora, La Dalia Emprenedora, Empreneduria, Dona


 "Confiança, amb seguretat, amb inspiració, amb discreció i amb franquesa. Així espera la Lili Villar a les seves clientes i a les seves alumnes"



La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, La Dàlia Emprenedora, La Dalia Emprenedora, Empreneduria, Dona   Aquesta setmana a la Dàlia Emprenedora parlem amb la Lili Villar, modista, mare, àvia, amiga, dona,  professora, emprenedora i patronista

   Des de sempre ha viscut entre teles i patrons, entre agulles i tisores i sentint el “tracatrà” de la màquina de cosir. El seu esperit emprenedor el va hereterà de la seva mare, i d’ella també en va treure coneixements, cultura, tradició i passió pel que fa.

   Parlant amb ella comenta que “ no recorda no ser modista, que ho és de tota la vida, des de que va nàixer. Sempre he estat amb els draps”, argumenta amb cara de satisfacció. Tot i que la tradició li ve de lluny, va iniciar el seu taller-escola poc a poc, i el va fer créixer segons els recursos que tenia en cada moment. Amb el temps, ha anat adquirit diverses màquines de cosir industrials, indispensables per a la seva feina de modista, però també moltes d’altres que li permeten fer formació individualitzada en el seu taller-escola. Ha arribat a adquirir equipament per a fer vestits de núvia i comunions, fins i tot. 

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, La Dàlia Emprenedora, La Dalia Emprenedora, Empreneduria, Dona   “-Quina és la teva màquina preferida?- li preguntem. “-Si haguessis de cosir una peça molt especial, de totes elles quina escolliries?” I ens contesta que “-No podria viure sense cap d’elles”.

   Ella va decidir fa temps convertir casa seva en el seu taller, no només en una sola habitació, sinó conviure entre màquines i teles i patrons tot el dia. I en aquest espai ha criat als seus tres fills, i ara el comparteix amb els seus nets també. La seva vocació l’acompanya també ensenyant a cosir a les noves generacions, que valoren la feina ben feta.

   Des del seu treball de modista, crea patrons a partir de les mides de les seves clientes, i si elles tenen com a inspiració una peça que han vist en una revista o a la televisió, la Lili les aconsella, i acaba creant una peça personalitzada, amb les teles escollides, colors, i sobretot pensant que no tot li queda bé a tothom. No només això, sinó que ens comenta que ha fet vestits de núvia, de comunió, de bateig, i ha assessorat a les seves alumnes a fer-los per als seus familiars.

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, La Dàlia Emprenedora, La Dalia Emprenedora, Empreneduria, Dona   Tot i que de tot en sap molt i molt, quan li preguntem “- En què creus que ets millor?”, ens diu, satisfeta: -“ En fer patrons. Perquè els patrons són la base de tota modista. Si no es saben fer patrons, una peça rarament quedarà be.” I us podem dir que en un segon, sobre una tela negra, amb un regle, unes mides, i una pastilla de sabó (que és el bolígraf dels sastres), ha dissenyat, patronat i tallat, una armilla llarga per l’Antònia, davant nostre.

   Les seves clientes no són exclusivament dones. Te alumnes també masculins, i aquest sector també li demanda molts arranjaments de roba. La seva clienta ideal és aquella que confia en ella, perquè l’únic que vol la Lili és justament posar-la guapa. Confiança, amb seguretat, amb inspiració, amb discreció i amb franquesa. Així espera la Lili a les seves clientes i a les seves alumnes.

   La seva vida professional de modista i sastressa no depèn de la sort, ja que ella es considera afortunada. De moment capta els seus clients i alumnes de boca a boca. Actualment te un perfil de facebook que us acompanyem en un Clic, i en ell hi va posant diverses peces que ha confeccionat o ella o els seus alumnes.

La Dàlia de Maspujols, La Dalia de Maspujols, La Dàlia Emprenedora, La Dalia Emprenedora, Empreneduria, Dona   L’èxit per la Lili és: -“Lliurar alguna cosa ben feta i veure la cara de satisfacció de la clienta”. Per això cal reinvertar-se cada dia una mica, tot i que si hagués de tornar a començar, ella no canviaria res. 

   A aquelles que decidiu emprendre la Lili us recomana paciència, tenacitat, constància, aprendre les coses poc a poc, pas a pas, i recaminant sobre els errors comesos, aprenent les coses de veritat, no un dia, i sense assimilar-les guardar-les al calaix de les coses apreses. Practicar, fer i desfer, o cosir i descosir com diu ella.


Si ets Dàlia, la Lili us ofereix
  • Curs de patronatge, tall, costura creativa, per iniciar-te en qualsevol part del procés. Aquest curs es realitzarà al local de l’Associació de Dones La Dàlia a Maspujols, dins de les activitats programades pel curs 2016-2017.
  • Descomptes en teles de qualitat amb els distribuïdors habituals amb els que ella treballa (Grotacós, entre d’altres).
  • Cerca de teles de qualitat per a confeccionar peces de vestir, complements o altres objectes.
  • Fer patrons a mida a bon preu
  • Amb la seva ajuda, dissenyar peces exclusives i creatives, per al dia a dia, o d’alta costura


   Des d’aquí li volem agrair el seu temps. Les seves alumnes del curs de patronatge, tall i confecció, ja l’esperen per a la pròxima edició a partir de l’octubre. Us deixem algunes de les seves creacions que podeu veure al seu perfil de Facebook.



#ladaliademaspujols #ladaliaemprenedora #ofertesperadalies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions
Gràcies