dimarts, 18 d’octubre del 2016

La Dàlia present al Dia Internacional de les Dones en el Món Rural a Prades

La Dàlia present al

 Dia Internacional de les Dones 

en el Món Rural a Prades    El passat dilluns dia 10 d'octubre del 2016 a la tarda, una representació de l'Associació de Dones La Dàlia de Maspujols va participar en el Dia Internacional de les Dones en el Món Rural a Prades.

    Entre les més de 70 assistents hi havia dones de molts municipis, i no més del Baix Camp. Durant la jornada es va reflexionar i discutir sobre el paper de la dona en el medi rural, enmig d'un seguit d'actes amb una programació pensada amb i per a dones. Fixeu-vos quin programa més interessant vam tenir.

Associació de Dones La Dàlia de Maspujols, #dalia2016, #dalia2016 #daliademaspujols, #dalia2016 #daliademaspujols #dalia2016, #ladaliademaspujols

   L'alcaldessa del municipi i directora territorial de l'Institut Català de les Dones, la Sra. Lídia Bargas, va donar la benvinguda a les persones assistents al Dia Internacional de les Dones en el Món Rural a Prades. Van participar també en l'acte la Sra. Anna Aragonès, alcaldessa de Riudecols, consellera comarcal de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Camp i presidenta delegada del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp.

    La Sra. Anna Garcia Pachon, de l'Associació de Dones Blanca Almendro de Reus, va inaugurar l'exposició 'Bolets', i totes les assistents van poder gaudir-ne. 


    A continuació va tenir lloc la taula-debat 'Dones amb talent', que va anar a càrrec de Mireia Jordana Quer, propietària de les Fonts Restaurant i les Fonts Melmelades, i de Romi Pijuan, gerent de l'empresa Decofruit i gerent del restaurant Gerd de Cambrils. Ambdues ens van delectar amb la seva experiència com a dones emprenedora al món rural, una des de la seva vessant de cuinera i empresària, l'altre com a artista i moldejadora de fruites, que ens van fer una rosa preciosa amb una remolatxa. 


    Per acabar els actes de la jornada, es va realitzar un taller molt pràctic 'Quins preparats es poden fer amb plantes medicinals?' a càrrec del Jardí de les Bruixes, i que si recordeu ja van assistir també l'any passat a Maspujols.


   Va ser una tarda perfecta entre dones que cuiden al medi rural, no només des de la visió de la pagesia com molts podrien pensar, sinó en el paper tant important que te la dona, en  l'emprenedoria i l'empoderament de moltes dones, que segueixen pensant que la vida en el món rural ofereix moltes oportunitats. 

A la jornada, hi vam participar de la mà de la Federació de Dones del Baix Camp. I des d'aquí felicitem a l'organització de l'acte i molt especialment a les dones de l'Associació de Dones de l'Abellera de Prades per la deliciosa xocolata que ens van oferir.    Us deixem algunes imatges de l'acte de Associació de Dones de l'Abellera de Prades.
Antònia Llauradó , Adela Torres i Ester Llauradó 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions
Gràcies