dijous, 28 d’abril del 2016

Dia de la Mare, un dia o tot l’any?

DIA DE LA MARE, UN DIA O TOT L'ANY?



   Cada primer diumenge de maig, es celebra el dia de la mare, una festivitat ben merescuda, és doncs el Diumenge de les Mares. I pel que es veu, la cosa ve de lluny, ja que grecs, romans i cristians ja honoraven a la mare dels seus Déus, amb  ofrenes i presents, un dia a l’any. Aquest dia es va internacionalitzar gràcies a una filla Anna Marie Jarvis (EEUU, a inicis del segle XIX), però com sempre, la festivitat es va convertir en un reclam comercial. I de vegades, no cal que es compri res, els detalls són molt més valorats que els regals materials.

La Dàlia de Maspujols Mare
   Mares del món, us agrada el dia de la mare? Amb una mica de sort us preparen un bon esmorzar? No us toca aixecar, vestir o banyar als fills? No heu de fer menjar, ni posar i estendre rentadores, planxar, preparar i planificar la setmana? Qui celebra una festivitat en honor a les mares en diumenge, just el dia que tenim més feina, que som a casa, i ens toca fer, amb molta sort, només el 95% que hem de fer cada dia! Mares, el dia de la MARE toca que ens honorin, i fer el mateix de sempre, de cada dia, i amb sort no anar a treballar, no és justament un honor.

   Si l’han proclamat el Diumenge de les Mares, no hauria de ser per les mares? I després de tot el què fem pels fills: perdre la figura, guanyar unes ulleres que ens acompanyen cada dia, dormir unes hores menys, córrer tot el dia, criar-los, ajudar-los a fer els deures, repassar els exàmens, plegar roba, i mocs, i mil milions de coses, que estaríem dies i dies enumerant...  i patir la resta de la nostra vida, toot això, TOT AIXÒ, només es mereix un sol dia a l’any?  

   Mares i filles de Maspujols i voltants, reveleu-vos! Un dia a l’any, només un dia a l’any? El dia de la mare és tot el dia i toota la nit, de tots els dies de l’any! Així que fills i filles de Catalunya, que us quedi ben clar, cada dia és el dia de la mare, perquè arribarà un dia en què igual sereu vosaltres els pares i les mares, i us puc ben assegurar, que llavors voldreu que els vostres fills el celebrin amb vosaltres tots els dies de l’any... a les nits, les celebracions millor que siguin pactades i esporàdiques.

   Crec que discutirem una mica en tot això. La millor mare, se’ns dubte, la meva, i d’aquí uns anys qui sap si ho seré jo, de moment deixeu-me ser un temps, #aprenentdemare.

   Així què, què preferiu ara, un dia de la mare, o totes els dies de la mare?I la millor mare del món mundial, qui és? Li voleu deixar un missatge aquí que duri molt més que un sol dia? Ara és la vostra, fills i filles!

Salut!


#diadelamare2016
#dalia2016
#aprenentdemare
#preguntesqueesperenresposta

Foto: @iaferre


5 comentaris:

  1. Alguna pista de k em de fer per fer contenta a la mare/dona?K lis regalo?O paso de regals i fai de xaxo tot el dia?A la dona vale, pro a ma mare tambe?? Tot l'any no puc!K no se com coi us ho feu per arribar a totarreu. Felicitats mares!

    ResponElimina
  2. Anònim, no pateixis, segueix les pistes que et dóna la teva dona i la teva mare, segur que t'ho ha dit mil vegades, o entre línies, o bé directament. Escolta-les!

    I sino, pots deixar un full en blanc penjat a la nevera, amb un boli al costat, on hi posi: Els regals/detalls que m'agraden són...més fàcil impossible. No la perdis ;)

    I si vols ser triomfar, no calen presents físics, calen detalls no només un dia, sino tot l'any.

    Esperem que et siguin d'utilitat aquests consells, segur que moltes altres dones et diran més coses.

    Què noies? Què l'ajudeu??

    ResponElimina
  3. Feliç dia de les mares a totes!Per ser mares cal el més bonic del món, que és tenir un fill, i això si que és per tota la vida, i per celebrar-ho tots els dies de l'any! Petonets

    ResponElimina
  4. el dia de la mare es tot l'any ...aixo s ho van inventar els srs del Corte Ingles

    ResponElimina
  5. Per votació popular, el dia de la mare, és tot l'any! Gràcies per comentar a #preguntesqueesperenresposta!
    Salut

    ResponElimina

Respecta totes les opinions
Gràcies