dijous, 16 de juny del 2016

Gat o Gos?Gos o Gat?


GAT O GOS? GOS O GAT?


   Diuen que les persones que són de gats, ho són per tota la vida, i són més introvertits. Altres afirmen que els amants dels gossos són més aventurers i solen fer part de les seves activitats amb i per al seu gos. Però de vegades a les parelles, un és de gossos, i l’altre de gats, i no es posen d’acord. En una discussió, oi que queda clar qui decideix, no? Però cal pensar que de vegades, si els dos animals es crien junts, poden conviure respectant l’espai de l’un i de l’altre.

   Et ve de gust tenir una mascota, però dubtes entre triar un gos o un gat? Et proposem fer una llista que et pot ajudar a escollir.

   De vegades, aquest titubeig està condicionat pels diners que costa mantenir l'animal. T’has plantejat mai què és més car: vacunar un gos o un gat? I el pinso de les dues mascotes? I les joguines? I els premis? I quan els treus al carrer? I quan vas de viatge? I si s’haN d’esterilitzar? Cal considerar totes i cada una de les opcions. Comptat i debatut, quants diners haurà d'invertir per mantenir a cada criatura durant un any? Doncs es calcula que en funció del sou, pot ser que destinem almenys una de les nostres pagues a mantenir al nostre amic o amiga. Sembla molt, oi? Doncs no és tant, perquè aquesta mísera quantitat mai pagarà les carícies, les llepades, remenades de cua, fregaments per les cames, salts, abraçades de potes, rialles i milers de coses que ells ens ofereixen desinteressadament.
la dalia de maspujols, preguntes que esperen resposta, gos o gat 
   Quin ritme de vida portes? Quant temps passes a casa? Aquest és un factor clau. Un gat pot estar molt temps sol i tranquil. Són capaços d’adaptar-se amb facilitat a una nova casa, i podrien estar sols fins a tres dies si se'ls deixa el menjar i aigua necessàries. En el cas d'un gos passa justament al contrari, són molt més dependents i precisen d'una atenció constant, i si no els hi dones, ho notaràs. Són animals que viuen en manades, i si passen molt temps sols s'atabalen i angoixen, el que els produeix molta ansietat.

   I quin és més fàcil de domesticar? En la majoria dels casos, un gat és bastant més complicat de domesticar, perquè per a ells l'amo no és més que un afegit en la seva vida diària i els costa una mica més obeir una ordre. No obstant això, no és impossible d'aconseguir amb la paciència i el temps necessaris. En el cas dels gossos, sol ser més fàcil, ja que estan acostumats a que existeixi un líder. Però tot depèn de la raça d’uns o altres, de quins límits posem a cada animal, i sobretot de com els eduquem i en quin ambient i on viuen.

   Hi ha altres factors a considerar com l’instint de protecció i l’actitud vigilant. Un gos tendirà sempre a protegir als membres del seu clan, entre els que es troba el seu amo, però qui realment te una actitud més vigilant, sempre serà un gat, situat a la part més alta de la casa per guaitar tot el que passa al seu voltant.


la dalia de maspujols, preguntes que esperen resposta, gos o gat
   Els gossos o els gats, es converteixen en els companys fidels que t’esperen a casa, que saben quan arribes a molta distància, i amb els que saps segur, que et rebran contents a casa al final del dia, amb l’amor incondicional que només un animal et pot donar.

   A gats i gossos els agrada jugar, córrer, estimar i ser estimats i cuidats. A canvi ens regalaran experiències úniques com cap persona del nostre entorn. Ens acompanyaran en moments difícils, i tot i que de vegades ens faran enfadar amb entremaliadures diverses, sempre els acabarem perdonant, ja que seran una part molt important de la nostra família. 

Avui a #preguntesqueesperenresposta us preguntem, vosaltres de que sou? De Gos o Gat? De Gat o Gos?  De pèl o de pluma? Pèl llarg o de pèl curt? Com els heu triat?

Esperem les vostres respostes

Salut!


#dalia2016 #gosogat #gatogos #preguntesqueesperenresposta #ladaliademaspujols

8 comentaris:

  1. Bon article. una altre despesa important i ha tenir en consideració es el preu del xip, cossa molt recomanable que feu.
    Ara si, jo soc de gat i de gos, les dues coses. Si els eduques bè no hi ha d'haver cap problema l'unic que com moltes coses a la vida vol paciència. Aixó si de pel curt els dos, menys feina anetejar, que s'ha de ser pràctic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari!És maco veure que conviuen dues espècies tant diferents

      A Maspujols a part del xip els hem d'empadronar i portar una placa identificativa, malauradament molt pocs ho porten, i en veiem sovint de perduts

      T'animem a que ens segueixis a totes les xarxes http://daliademaspujols.blogspot.com.es/p/xarxes.html

      Bon cap de setmana!


      Elimina
  2. Si he de respondre jo, us he de dir que tinc dos gossos, però que un d’ells és com un gat i es comporta com a tal. Així que tinc gos i gat-gos, de pèl llarg a l'hivern, i ben curt a l'estiu, petitots, entremeliats i creuats de raça. Tots dos són adoptats, perquè cal donar oportunitats a animals que d’altra manera mai en tindrien. Si vols un gat, si vols un gos, o si els vols als dos, primer visita alguna protectora, que t’ho agrairan sempre!

    ResponElimina
  3. Hola! Vaya dilema proponéis...Cierto lo que decis de los gatos
    Soy de gata de pelo largo, es muy cariñosa y siempre quiere estar conmigo en el sofa y en la cama. Solo le gusto yo, cuando viene gente se va para que no la molesten. Me la regalaron hace 13 años ya y es una compañera fiel

    ResponElimina
  4. Bona tarda
    No se si ho fare be que es la primera vagada que escrig aqui. A casa som de gossos, i cassadors de tota la vida
    Els tenim al tros, y lo meu home els avia cada dia un rato
    Ma agradat mol pro creg que es per los que els tenen a cassa
    Dolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Dolors!
      Els gossos de caça també se'ls estima, oi que si? I els cuideu i vacuneu també. Viueun junts i es protegeixen, i saben qui és el líder, lo teu home, com dius tu ;-)

      Elimina
  5. Doncs si estan ben avinguts es genial tenir els dos, sempre amb el xip i xapeta identificativa, i sobre els gastos...jo tinc dos gosses i de vegades em marxa el sou sencer, però són part de la família i només per la fidelitat, carinyo i lleialtat es mereixen tot.

    ResponElimina
  6. Airiah tens tota la raó, animal ben avingut, animal complagut ;)

    cal xipar-los i posar-los la placa identificativa, perquè si es perden, augmentem i molt la probabilitat de localitzar-los

    Des de l'Ajuntament de Maspujols fa temps que es promou penjar a gats, gossos, fures i altres animals amb certa capacitat d'escapament de les cases, de posar-los una placa identificativa. És una xapeta negra, amb el nom de l'Ajuntament i un número relacionat amb el propietari o propietària i un telèfon. Des d'aquí us animem a que els registreu.

    Bona setmana, ja sigueu dels que fan "meu", com dels que fan "bup" ;)

    ResponElimina

Respecta totes les opinions
Gràcies