divendres, 8 de juliol del 2016

Consells de Seguretat

La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita


  
La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita    El passat dijous 7 de juliol és probable que sentíssiu les sirenes dels Mossos d'Esquadra a la plaça del poble. No patiu que no va passar res de dolent. Tot al contrari, tres súper-herois: un nen amb una samarreta del Súperman, un altre amb una del Batman, i un Agent de Policia, estaven reunits i gaudint d'una de les millors experiències per un nen: Ser policia Mosso d'Esquadra per un moment, posar-se la seva gorra, i fent sonar la sirena del seu cotxe. És molt d'agrair la proximitat, amb els nens i la nena que hi havia a la plaça.  


   Tot això va passar a Maspujols, on vam tenir una interessant xerrada duta a terme per l’agent de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus, en Francesc Pérezdins de les activitats de l'Estiu la Dàlia. 

La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita

   L'agent va donar diversos consells de seguretat de com evitar estafes, consells de seguretat al domicili i al carrer. Durant la sessió informativa, els prop de 40 assistents a l'acte van plantejat diverses qüestions sobre seguretat que l'agent va resoldre.La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita
   "Ara que ve l'estiu, però també durant tot l'any, el més important és sentir-se segur a la nostra llar, i en el nostre entorn"

"Un estafador trenca estereotips, detecta a les víctimes més vulnerables, te facilitat de paraula, va ben vestit, i demana diners en efectiu"


"Si advertiu la presència de persones amb una actitud sospitosa o sentiu sorolls estranys a prop del vostre domicili, truqueu al 112 que avisaran a la Policia"La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita
"Les víctimes solen ser solitàries, d'edat avançada, confiades, vulnerables i que viuen soles"

   "Cal gaudir de la vida a diari amb seguretat i sense angoixes de passejar pel nostre municipi, gaudir de fer les activitats del dia a dia i del temps lliure tal i com pertoca"

La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita "Si tens indicis de que s'hagi produït un robatori, no toqueu res i aviseu al 112 que ja es posaran en contacte amb la Policia. Faciliteu totes les dades"

" Si tens algun dubte, o veus alguna actitud sospitosa, millor avisar que callar, el temps és un factor important"

"Ningú ven duros per 4 pessetes"

La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita   "Confiem que aquests consells, que mai s’han de perdre de vista, us ajudin a ser més cauts i a reforçar la seguretat"

"La teva col·laboració és important!"


  
    Entre els principals consells que ens va oferir l'agent de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus, volem llistar-vos els següents:

 A CASA VOSTRA

La Dàlia de Maspujols, consells de seguretat, mossos d'esquadra, proximita   1 Procureu que els accessos a casa vostra (portes, finestres, panys, etc.) compleixin unes mínimes condicions de seguretat. No dubteu en demanar assessorament als fabricants i instal·ladors especialitzats.
   2 Vigileu que la realització d’obres o tasques de manteniment a l’edifici no es pugin aprofitar per accedir a l’interior de casa vostra.
   3 Quan sortiu de casa, encara que sigui per poc temps, tanqueu sempre la porta amb clau.
   4 Si perdeu les claus, millor que canvieu els panys.
   5 Si esteu sols a casa, procureu no obrir la porta a persones desconegudes. En cas de dubte podeu utilitzar l’espiell i el pestell.
   6 Guardeu les joies i altres objectes de valor en un lloc segur, com ara una caixa forta. Feu-ne fotografies i guardeu-ne la documentació, en cas de robatori pot facilitar la seva recuperació.
   7 Demaneu sempre la identificació al personal de companyies d’aigua, llum, gas o telèfon. En cas de dubte, podeu confirmar telefònicament els fets amb les respectives companyies.
   8 Per telèfon, no faciliteu dades personals (sobretot bancàries) a l’interlocutor. Si dubteu de la veracitat de la trucada, demaneu adreçar-vos directament a l’oficina més propera.
   9 Si amb l’intèrfon faciliteu l’accés a persones desconegudes, comproveu personalment de qui es tracta i a on va.


AL GARATGE

   1. No deixeu mai les claus del cotxe a dins del mateix.
   2. No deixeu eines de cap tipus a prop del cotxe poden servir per forçar les portes del cotxe.
   3. No deixeu dispositius electrònics a la vista.
   4. Revisa que la porta del garatge resta ben tancada

   5. Cura't en salut, emporta't el GPS, el mòbil, el frontal de la radio, i la documentació del vehicleAL CARRER


   1 És convenient que no porteu a sobre moltes joies o altres objectes de valor, en tot cas eviteu fer-ne ostentació.
   2 Si sortiu de nit al carrer, es aconsellable que aneu acompanyats.
   3 És recomanable que porteu la bossa de mà creuada al davant, mai a l’esquena, i trieu una bossa que tingui una tanca segura, que no us la puguin obrir en un moment de distracció.
   4 No és recomanable que feu confiança a persones desconegudes, sobretot facilitant-los dades personals.
   5 Pareu atenció a les distraccions provocades per estranys, se us poden acostar amb la intenció d’estafar-vos o robar-vos amb argúcies com ara:
     • Proposar-vos el bescanvi d’un bitllet de loteria premiat
     • Tacar-vos amb un líquid i voler-vos netejar
     • Fer-se passar per un conegut de fa anys
     • Demanar-vos utilitzar el bany de casa
     • Demanar-vos alguna informació o signatura
     • Llençar monedes al terra
     • Donar-vos un cop o empenta per l’esquena
Si us trobeu en qualsevol d’aquests casos o altres, demaneu ajuda a qualsevol establiment.
   6 A l’hora d’entrar a casa, pareu atenció si us trobeu persones desconegudes. Podrien intentar robar-vos al portal o a l’ascensor. En cas de dubte, espereu que entri algú de confiança.

AL CAIXER I A L’OFICINA BANCÀRIA


  1 Eviteu anotar el número secret a la llibreta o la targeta, el podrien fer servir si us les roben.
  2 Quan hageu d’utilitzar els caixers automàtics, procureu que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell. En tot cas, no deixeu que ningú se us acosti massa.
  3 Si rebeu una pensió o paga mensual, és recomanable fer diversos reintegraments segons necessiteu els diners. En el cas d’haver de fer un reintegrament amb un import elevat:
     • Busqueu algú de confiança que us acompanyi.
     • Escolliu el millor camí (amb voreres amples, bona il·luminació, comerços, etc.).
     • Guardeu els diners en un lloc segur.
  4 Estigueu atents que ningú us segueixi fins a casa, vulgui entrar amb vosaltres al vestíbul de l’edifici o truqui a la porta poc després amb qualsevol excusa.


PER A HABITATGES I MAGATZEMS EN L'ÀMBIT RURAL 


  1 Si sospiteu que hi ha algú a l'interior, no hi entreu i eviteu l'enfrontament. Aviseu immediatament la policia a través del telèfon d'emergències 112. No toqueu res: l'escena dels fets cal que es mantingui intacta.
  2 Faciliteu totes les dades que us demani l'operador d'emergències.
 Si veieu els autors, proveu de recordar les dades que pugueu per facilitar-ne la descripció. Si fugen, informeu de la direcció de fugida, però no els seguiu.
Indiqueu de forma clara com arribar al lloc on sou, el terme municipal, el nom del mas i el nom del camí principal. També pot facilitar l'arribada de la policia qualsevol referència (proximitat a un barranc, una riera, etc.). Si cal, espereu la policia en algun lloc que sigui fàcil de trobar.
  4 Segons la classe de fets, els podeu denunciar sense necessitat de desplaçar-vos a la comissaria. Els agents us informaran si cal que presenteu la denúncia personalment a les dependències policials.
 5 No deixeu a l'exterior de casa vostra o del magatzem cap eina que pugui facilitar el forçament de panys o d'accessos.
 6 No deixeu les claus posades al pany ni en cap altre amagatall extern a les portes d'accés.
  7 Si perdeu les claus, canvieu els panys.
  8 No deixeu les claus a l'interior del vehicle i tanqueu el magatzem en cas que hi guardeu els vehicles.
  9 És convenient que tingueu un inventari d'objectes de valor amb el número de sèrie, la marca i el model: en facilita la identificació en cas de robatori.
 10 Si disposeu d'armes de caça tingueu-les sempre guardades dins els armers.
 11 Tanqueu bé tots els accessos quan marxeu o a l'hora d'anar a dormir.
 12 Reforceu els accessos amb elements fixos, com reixes,portes blindades o panys de seguretat.
 13 Instal·leu tanques perimetrals o murs resistents.
 14 Eviteu explicar que us absenteu de casa i no deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora.
 15 No acumuleu correspondència a la bústia.Demaneu a algú que us la reculli mentre no hi sigueu.
  16 Si teniu alarma, connecteu-la sempre.
  17 Instal·leu temporitzadors automàtics d'encesa dels llums interiors o exteriors.
  18 Si veieu gent estranya o vehicles sospitosos pels voltants,truqueu a la policia i preneu nota de les dades que posteriorment puguin ajudar a una possible identificació, com per exemple el nombre de persones, la vestimenta, la matrícula, etc.
  19 La cooperació veïnal pot ser-vos molt útil. Tingueu a mà els telèfons dels vostres veïns més propers i utilitzeu-los en cas de necessitat.
  20 Assegureu-vos que el vostre ajuntament i els serveis d'emergències de la zona saben on teniu la casa o el magatzem.


SI SOU VÍCTIMA D’UN DELICTE


   1 Recordeu denunciar tots els fets delictius, qualsevol informació que ens faciliteu ens ajudarà a combatre’ls.
   2 Si observeu que algú ha entrat a robar a casa vostra, no toqueu res, espereu-vos
a fora i truqueu immediatament a la policia.
  3 El numero de telèfon d’emergències 112 és gratuït, dóna resposta immediata les 24 hores del dia i hi podeu sol·licitar qualsevol servei d’urgència: policia, bombers, ambulància, etc.
  4 Les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) de les nostres comissaries donen servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.
   5 Si no es denuncia, no es pot fer un seguiment del cas.


És important que recordeu:

 • Les dependències policials ofereixen servei les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.
 • Per a qualsevol dubte, podeu trucar a la comissaria de referència de la vostra comarca o al 112
 • Explica tots els detalls que recordis
 • El temps és important
 • Denuncia sempre que ho consideris necessari. Les denuncies no prescriuen en el temps
 • Podeu presentar denúncies a:
           *  Les dependències policials.
           *  Mitjançant l'adreça d'Internet: www.mossos.cat 
      * En casos concrets, els agents del CME poden recollir un tipus determinat de denúncies al domicili.
1 comentari:

 1. Hola! anem actualitzant aquest post amb les vídeos de consells, no te'ls perdis!

  ResponElimina

Respecta totes les opinions
Gràcies