divendres, 20 de maig del 2016

Com s’escolta la música ara?

COM S’ESCOLTA LA MÚSICA ARA?


   Recordeu que hi havia una època en la que els discs de vinil eren petits, o quan existien els singels, els maxisingles, els LPs, les cintes de cassete, els CDs, els mp3, els vídeos en mp4....i qui sap quantes coses més que no van triomfar. Cada època, cada generació escolta la música d’una manera diferent.

   Avui en dia, quan veieu a algú connectat al mòbil, amb els auriculars, altrament dits cascos o walkmans per molts de nosaltres, potser penseu,- i què estaran escoltant?-, doncs molt probablement estan connectats a Spotify (o com sentireu dir espotifai, o espoti per als amics). La resposta a com s’escolta ara la música, és en streaming (estriming sentireu), que traduït vol dir: via internet.

   Sentir música al telèfon, junt amb els xats de veu i xats escrits dels whatsaap, són una de les activitats més habituals de milions d'usuaris, sobretot menors de 35 anys. Existeixen diferents programes per sentir-la en directe al telèfon, tauleta o ordinador. Aquests programes permeten generar llistes de cançons per a cada usuari o consultar i escoltar llistes d’altres usuaris als que es pot seguir.

   Les cançons estan emmagatzemades al núvol, i no al del cel, sinó a un espai a internet. La música és gratuïta, però de tant en tant, amb aquests programes cal sentir anuncis, com la tele pública de tota la vida, o pagant una mica cada mes, els podem deixar de sentir. Permet emmagatzemar milers i milers de cançons, que es poden triar i remenar, sentir una a una o bé buscar una llista, amb moltes cançons, molt més dinàmica que ens mantingui al dia de les últimes novetats.

    Hi ha alguna cançó que no estigui  a l’aparador de 15 milions de temes d’Spotify? És probable, però és també una de les millors i més grans biblioteca de cançons del món. Des d’ella podem escoltar música a la carta amb una qualitat immaculada. I, partir d'aquí, crear les nostres pròpies llistes de reproducció, en tots els idiomes, i sentir el què triem, o el que altres han triat per nosaltres.Les pistes o cançons es poden trobar a través de recerca d'artistes, títols, àlbums, gèneres, any de publicació, llista, autor de la llista, etc.

   Avui en dia els joves, ja no enregistren o graven una cinta de cassette com es feia abans, ni graven un cd, que és massa gran i pesat. Els amics especials o "novietes", es dediquen llistes d’Spotify. Segueixen a molts usuaris que els mantenen al dia de les noves cançons, que ja no es paguen, i creen grups d’amics musicals per afinitats. És també una manera de compartir la música d’autors amb pocs recursos que poden arribar a milers d’usuaris en segons. És un negoci que ja fa gairebé 10 anys que funciona, i inclou tant grans discogràfiques multinacionals com segells independents, amb un llistat ampliat diàriament. 

la Dalia de Maspujols, La dàlia de Maspujols, preguntesqueesperenresposta   Què preferiu música al núvol,  o sou dels que encara porteu CD, o Cassette al cotxe i a casa? Un LP perquè com l’agulla res reprodueix millor?

 Sou de ràdio de tota la vida, i fidels a sentir la vostra emissora?

Sou amants de les noves tecnologies i heu provat alguna vegada l’Spotify o altres programes similars?? 




Aquesta setmana a #preguntesqueesperenresposta us preguntem, com escolteu la música?

   Quina música us fa ballar a vosaltres? 


   Hem fet una petita llista d’Spotify, que es diu “Balla amb la Dàliahttps://open.spotify.com/user/ladaliademaspujols, on hi ha una llista de cançons que ens han proposat algunes membres de la Junta de la Dàlia.

   Quina cançó us fa ballar a vosaltres? Va que si ens ho dieu us la posem! Escolteu la nostra llista?

Esperem les vostres respostes

Salut!


#dalia2016 #musicavirtual #musicafisica #preguntesqueesperenresposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Respecta totes les opinions
Gràcies